Burnout of bevlogen personeel?

Iedereen kent het risico van uitval door Burn-out-klachten. Niet alleen voor de werkgever is dit een probleem, maar zeker ook voor de werknemer.

De term Burn-out wordt veel gebruikt. Iemand die een berg werk moet verzetten waarbij alles lijkt tegen te zitten kan roepen 'Ik ben zó moe, volgens mij heb ik een Burn-out!'. Gelukkig valt dat in de meeste gevallen nog mee. Écht een Burn-out diagnose gesteld krijgen is een serieuze zaak. Er is dan sprake van een grote mate van uitputting, je niet meer verbonden voelen met het werk en een frustrerend gevoel van incompetentie. De gevolgen zijn divers en veroorzaken soms langdurige of zelfs permanente arbeidsongeschiktheid.

Alle reden om die 3 factoren van Burn-out dus te voorkomen. En daar is nóg een goede reden voor. Organisaties willen graag bevlogen personeel. Personeel dat 'lekker in zijn vel zit', het eigen werk doet én niet te beroerd is ook daarnaast taken op te pakken en op een gezonde manier op-gaat in het werk. Bevlogenheid is grotendeels het tegenovergestelde van Burn-out. In het schema is dat te zien: qua energie en identificatie (in hoeverre je je gewaardeerd deel voelt van je organisatie) zijn Burn-out en Bevlogenheid uitersten. Burnout en bevlogenheid

Organisaties kunnen er hun winst mee doen om niet alleen te focussen op het vermijden van burnout-klachten, maar gelijktijdig ook te werken aan het bevorderen van een werkklimaat waarin medewerkers bevlogen kunnen raken. Bevlogen medewerkers voelen zich prettiger, presteren beter, hebben een positieve uitstraling op anderen en lopen een veel kleinere kans om burnout te geraken.

Binnen Re-member is kennis en ervaring opgebouwd met het Job Demands Resources model. Een model dat heel hanteerbaar is in de dagdagelijkse praktijk. Het helpt de juiste vragen aan personeelsleden te stellen, de juiste focus te leggen bij analyse van problemen, te ontdekken waarom de ene medewerker enthousiast naar huis gaat terwijl de ander juist steeds dieper in de put lijkt te raken enzovoort.

Wilt u ook "Samen beter aan het werk"? Neem contact met ons op. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.