top of page
Sphere on Spiral Stairs

Meer over mij

Geboeid door relaties

Remember is de praktijk voor  Marnix van Bruggen. Ik ben ruim 50 jaar. Qua werk heb ik verschillende dingen gedaan. De hoofdzaak is tegenwoordig: Contextueel Advies. Maar ik ben ook ondernemer in de IT waar ik lang geleden in begonnen ben als Technisch Informaticus. In de afgelopen 15 jaar heb ik me zowel in de praktijk als door allerlei opleidingen tot Contextueel adviseur ontwikkeld.

IMG_8821 bewerkt2.jpg

Als Psycholoog met vooral aandacht voor relaties help ik familiebedrijven (deels in samenwerking met ProMissie) en privépersonen. In de advisering aan familiebedrijven komt mijn eigen ondernemerservaring mooi samen met de kennis vanuit de opleidingen over het Contextuele denken ('Leren over Leven' in Antwerpen) en een Master in Klinische Psychologie.

In 2022 begon ik een blog "TussenIkenJij" waarin inmiddels tientallen artikelen zijn verschenen in een aantal series. Op die blog geef ik vooral algemeen bruikbare informatie over relaties en schrijf ik soms over mijn eigen situatie.

Wat staat centraal in mijn leven: allereerst mijn Christelijk geloof. Deze website is niet specifiek voor Christenen, maar het hoort wel fundamenteel bij wie ik ben, dus je zult er vast wel eens iets van merken. Als tweede: ik voel me gelukkig met mijn vrouw. We zijn erg blij met onze kinderen (en hun partners!) die volwassen zijn en zijn 'uitgevlogen'. We zijn ook blij met contacten met pleegkinderen die bij ons gewoond hebben. 

Tot slot, maar niet onbelangrijk: ik heb een progressieve niet geneeslijke spierziekte FSHD die de afgelopen jaren behoorlijke impact op mijn leven heeft gekregen. Ik ben blij met de medische zorg die er is, maar beperkte spierkracht en pijn zorgen dagelijks voor confrontatie met deze ziekte. Buitenshuis gebruik ik een rolstoel als de loopafstand meer dan zo'n 100 m. is. 

Alhoewel ik klanten vanuit diverse delen in Nederland heb, is niet alles (meer) mogelijk qua reistijd en -afstand. Neem gerust contact op om te bespreken wat de mogelijke oplossingen zijn.

Ik werk regelmatig samen met (familie)bedrijfsadviseurs van partners. Huidige partners zijn o.a. ProMissie en Voorwaarts.

ProMissie logo.jpg
Logo Talentassessment.nl.png
Goedegebuure logo.png
bottom of page